Bouwhuisterug naar home

Visie bureau bouwhuis

Nienke Bouwhuis

bureau bouwhuis

bureau bouwhuis onderzoekt, ontwerpt en ontwikkelt architectuur, interieur en landschap. bureau bouwhuis is continue op zoek naar publieke plekken, situaties waar mensen elkaar vinden, ruimte waar de beleving voorop staat.

bureau bouwhuis is in 2010 opgericht door Nienke Bouwhuis. Zij studeerde af als ontwerper aan de Design Academy Eindhoven en als architect aan de Academie van Bouwkunst Rotterdam. Ze werkte bij verschillende architectenbureaus zoals de architectengroep, SeARCH en Kossmann.dejong. In haar ontwerpen en concepten is er focus op de grote lijnen en oog voor detail. Er is een stevig functioneel fundament en de concepten en ontwerpen zijn gericht op duurzaamheid: de langere termijn telt.

Nienke heeft een sterk ontwikkeld gevoel voor het gebruik van ruimte. Opgaven worden onderzoekend ontworpen om het beoogde concept te realiseren. Dit is een tactiek waar ze zelf achter staat, ze gelooft dat dit originele vormen van gebruik op kan leveren die de ruimte optimaal benutten en naadloos aansluiten bij de opgave.
Graag maakt ze ontwerpen passend op de menselijke schaal; aan de ene kant de vingerafdruk van de materialisatie, aan de andere kant juist de grote schaal, waarin elke opgave als geheel concept opgelost kan worden. Deze twee uitersten van het ontwerpproces trekt ze, zowel door haar beide studies als door samenwerking met verschillende opdrachtgevers, graag naar elkaar toe. Haar doel is het concept op elk schaalniveau in te zetten en van elk project een helder en logisch bruikbaar ontwerp te maken. Innovatief omgaan met ruimte, programma en materiaal worden graag omarmd.

 

Nienke is mede-oprichter van het ontwerperscollectief Krachtgroen. Hierin heeft ze met een bevlogen team het effect van 'groen' op het stedelijk interieur onderzocht. Het onderzoek geeft haar een breder perspectief op het ontwerpen en meer inzicht in organische ontwikkelingen. Bij het organische middel 'groen' speelt de factor tijd speelt een bijzonder inzetbare rol. Met name de sociale aspecten van ontwerpen van publieke buitenruimte en het gebruik ervan, krijgen meer en meer haar affiniteit. ‘De uitdaging ontwerpen en concepten te ontwikkelen spreekt mij erg aan. Niet alleen landschappelijke projecten binnen het natte cultuurland Nederland, maar ook de continue zoektocht naar experiment en vernieuwing binnen het (stedelijke) interieur spreken erg tot mijn verbeelding.’

bureau bouwhuis werkt samen met uiteenlopende disciplines als ecologen, omgevingspsychologen, groen specialisten, constructeurs en technisch bouwkundigen. bureau bouwhuis staat altijd open voor een ontmoeting en gedachtewisselingen over mogelijke nieuwe innovatieve projecten.

Visie
Bureau Bouwhuis