Bouwhuisterug naar home

Graaf Florisstraat, Rotterdam

Nienke Bouwhuis

Project

Graaf Florisstraat, Rotterdam
Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

Herontwikkeling van herenhuis uit 1919 tot drie stadswoningen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.
Ontwerp en organisatie van onderling samenwerkingsverband, aankoop- en vergunningentraject tot en met definitief ontwerp, materialisatie en uitvoeringsbegeleiding in nauwe samenspraak met koperscollectief.

Aan de uitvoering van deze CPO transformatie is een traject van onderlinge samenwerkingsverbanden, eigendomsverhoudingen, bijbehorende kostenverdeelsleutels, taxaties en soortgelijke onderhandelingen, voorafgegaan. Na gunning van de gemeente kon het definitieve transport bij de notaris passeren en kon het koperscollectief beginnen aan de sloop en herbouw van het verouderde pand.

Het herenhuis dat bestond uit 7 verschillende woonunits is getransformeerd tot drie ruime woningen; een dubbele benedenwoning met tuin, een tussenwoning met balkon en een dubbel bovenhuis met dakterras. Elke woning heeft een eigen voordeur aan de interne portiek, de monumentale voordeur en hal met originele art-deco details blijft intact voor gezamenlijk gebruik. Het complete trappenhuis en alle leidingen en installaties zijn volledig vernieuwd. Intern zijn de meeste wanden gesloopt en daar waar benodigd zijn aanpassingen gedaan aan de hoofddraagconstructie. Ondanks de hoge eisen aan de brandwerendheid hebben de dubbele woningen het originele ornamenten plafond uit de jaren '20 kunnen behouden en restaureren. De drie woningen zijn geheel naar behoefte en wensen van de toekomstige bewoners ontworpen en uitgevoerd.

Project Nienke Bouwhuis Project Nienke Bouwhuis


Bureau Bouwhuis